10 Ekim 2016 Pazartesi

YURT DIŞINA ÇIKARKEN YABANCI DİL GEREKLİ Mİ

 
yabancı dil




      
        

                  
        Biz gezginlerin veya gezmeyi hayal edenlerin yurt dışına gidenleri gördüklerinde,


dinlediklerinde veya hikayelerini imrenerek okuduklarında paradan sonra bahane edecekleri ikinci şey “Yabancı dilim zayıf, nasıl yurt dışına gezmeye  gidebilirim” dir. Evet yabancı dil hiç bilmeden, ki bu ortak dil olan İngilizcedir, yurt dışına turlar dışında yani yalnız gitmek bir hayal olabilir. Ancak zayıf bir İngilizce ile dünyanın her yerine gitmek mümkündür. İyi bir araştırmayla ve başınızı derde sokacak risklerden uzak durduğunuz sürece çat pat bildiğiniz İngilizce sizi götürüp getirmeye yeter de artar bile. Yurt dışına çıkmanın olmazsa olmazı öz güven, azim ve istektir. Sorunlara bakış açınız tatilinizi ne kadar rahat ve zevkli geçireceğiniz ile doğru orantılıdır. Sorunlar karşısında panik yapmadan çözüm odaklı düşündüğünüzde sorunların  ne kadar çabuk çözülüp, yüzünüzde oluşacak tebessümle mutlu olduğunuzu göreceksiniz.
6.gun
    Gelelim para konusuna, günde 50 TL ile dünyanın birçok ülkesini gezebilirsiniz. Söylenen şudur ki bir gezgin günde 15 $ ile gezebilir. Hele ki couchsurfing denilen bedava konaklama yöntemini de kullandıysanız çok daha düşük bütçeyle gezip bir de gezdiğiniz ülkenin kültürünü çok daha yakından tanıma fırsatı bulursunuz. Yabancı dilinizi geliştirmek içinde bulunmaz bir fırsattır. İlk kez yurt dışına çıkacaklar için en ucuz ülkeler ise Gürcistan, Nepal, Hindistan, Tayland, Kamboçya en düşük bütçeyle kolayca ve güvenli bir şekilde gezebileceğiniz ülkelerin başında geliyor. Ucuz uçak biletlerini takip edin ki şu sıralar Turna.com’un çok uygun biletleri var.
     Mesela Hindistan gidiş dönüş 750 TL, Afrika ise 1200 TL. Gürcistan’a ise Ankara’dan kalkan otobüsle Tiflis’e kadar gidebilirsiniz. Gürcistan gezi detaylarımı ise gezi bloğumdan ulaşabilirsiniz.
E HADİ GARİ DAHA NE DURUYORSUNUZ. YOLA DÜŞME ZAMANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder