27 Ekim 2016 Perşembe

İSPANYA ---
 MADRİD –VALENCİA-BARCELONA   :             
 02- 06- 2015
7.  GÜN
   Lizbon’dan başladığım yolçuluğum , Porto’da sabah saat 03:00 de kalkıp 04:00 de otelin önüne gelen servise binip 30 dk da havaalanına vardık .Rynairden check in yapıp 06:30



da kalkması gereken uçağımız 30 dk rötarla 07:00 de kalktı.1 saatte sorunsuz Madrid’e vardık. Burada saat farkı 1 saat ileri Rynairde ne bavul nede check in konularında hiç sorun yaşamadık.09:00 da Madrid’e varıp metro bilet makinasından 13.5 euroya 3 bilet alıp Nuevos Ministerios duağında inip Refreye aktarma yapıp 4.5 € Sol durağında indik.Otel aramak nerdeyse 3 saat sürdü.Yanlış tarafta aradığımız  için çok vakit kaybettik  ve de çok yorulduk.Sol meydanından Plaza Mayor’a giderken çok hostel var.3 gece 100 euroya  3 yataklı güzel bir oda.Odamıza yerleşip dışarı yemeğe çıktık. KFC de 2 menü 8 €  karnımızı doyurup Plaza Mayor meydanını ve Mecrual marketini  

 çok gezecek yer yok.Ancak binalar muhteşem adamlar yüzlerce yıl önce süper binalar yapmışlar ve dünya bunları görmeye geliyor.19:00 da odamıza gelip uyuduk.Burada hayat gece başlıyor.Gece saat:01:00 de dışarısı fıkır fıkır.

8.GÜN
Bugün biraz geç uyandık 09:30 gibi .Bir haftanın yorgunluğunu attık.Kahvaltıdan sonra Sol meydanı ve Palocia Reali gezip S. Miguel pazarında balıklı paella yiyip 4 €,Madrid'in ünlü tatlısı Curro'yu yemek için buranın çok ünlü mekanı (ki dünyanın bütün ünlüleri mekanı ziyaret etmiş) 
Sagra Ginede tatlımızı çukulataya batırıp yedikten (6 adet 20 cm boyundaki tulumba tatlısına benziyar ancak şerbetsiz biraz tuzlu 1 bardakta çukulata 3.7  . leziz bir tat)sonra etrafı gezip otele döndük.Dinlenip 19:30 da çıkıp Nemrut Türk restaurantında Kuzu şiş,biftek ve 3 colaya  20 € verip Sol meydanının ara sokaklarında turladık.
Sol meydanı  23:00 de bile insan kaynıyor ve farklı bireysel gösteriler yapıyorlar.Bir bira ve tapasa 1 € verip 23:30 da otele döndük.Biraları güzel.Bugün Madrid’ide bitirdik.
9.GÜN
Sabah 05:00 de sokaklar dolu,07:00’de hala insanlar içki ellerinde dolaşıyorlar.Gece zor bir uykudan sonra 07:00 de kalktık.Zengin bir kahvaltıdan sonra bugünü Toledo’ ya  ayırdık. 
Sol meydanındaki metroyla 1.7 € Plaza eliptica durağında inip Alsa otobüs duraklarının olduğu hatta geçtik. Toledo bileti 5.43 €,çocuk 3.8 €.( Bu arada hat değiştirirken bizdeki gibi bir pazar kurulmuştu.
Dönüşte meyve alırız demiştik  16:00 gibi döndüğümüzde kapanmıştı.) Sırayla gelen otobüslere biniyoruz. 45 dk süren yolculuk Toledo otobüs terminalinde son buldu. Gezerek şehrin içine girdik ki girmez olaydık. Buranın bugün dini bayramıymış.Ana meydan kitlenmiş. Çok da iyi gezemeden 15:00 de döndük. Kilise ve tarihi evlerin olduğu, dükkanlarda çok çeşitli kılıçların satıldığı küçük bir kasaba. Gene otobüsle aynı şekilde dönüp Sol meydanına vardık. Gene Nemrut restaurantta 2 kuzu şiş 3 ayran ve 1 humusa 23.5 € ödeyip etrafı dolaşıp hostel ‘a döndük. Bugün Madrid’deki  son günümüzdü. 
Bu arada Toledo’ya tren 20 € otobüs çok karlı. Tren  Metronun  Atocha durağından kalkıyor.
 10.GÜN
Bugün yolculuğumuz Valencia’ya 07:30 da otelden çıkıp metroyla Plaza eliptica durağında inip Bus station kısmına geçtik.
Burda 2 otobüs firması var bizdeki gibi yüzlerce yok bu yüzdende yollarda otobüs görmek şans.Valencia bileti 28.5 €.08:35 te numaralı koltuklarda hareket edip 15 dk  mola ve güzel bir yolculuktan sonra 12:50’de Valencia’ya vardık.
Tek şöför muavin hostes yok bavulları müşteriler yükleyip alıyor.2 gün sonraki Barcelona biletlerinide hemen alıp 20 € ilk  kez kızımdan ücret almadılar.Belediye otobüsüyle 1.5 € şehir merkezine geldik..Ciutat Vella denilen bölge .Bugün festival olduğundan her yer dolu 3 saat yer arayıp sonunda zorlada olsa bi otel bulduk               40 €.
Hemen çıkıp Mc donaldda tıkınıp 19 € , turladık. Akşam Flamenko Showa gitcektik 23:00 başlıyacağından ve yorgun olduğumuzdan gidemeyerek bu günüde sonlandırdık.
11.GÜN
Sabah doğruca Mel Due marketten brezilya fıstık 14 € ve meyve alıp ki karpuz kilo 1 €. Eski şehir kadetralini  gezdik 5-6 kadetral var ve hepsinde düğün ve vaftis töreni var.Güzel bir şehir.Kadetralleride bitirince Orman park alanına yürürüp burada parkı gezerek aşağıdaki konser ve yemek alanına geldik  pizzalarınıda tadıp   Bilim şehrine 95 nolu otobüsle vardık.5 binadan oluşuyor.Binalar tamamen turist çekme amaçlı yapılmış ve amacına da ulaşılmış.(city of arts and scinces )Giriş 37 €.
Biraz gezip 23 nolu otobüsle plaja gittik.Su ılıktı plaj çok geniş ve çok kalabalıktı.Kıyıda biraz oynayıp ilerdeki uçurtma şovunu izledim. Bayıldım. 4 kişi birlikte ve uyum içinde uçurmalarla  gösteri yapıyorlardı. Bu uçurmaları dönüşte araştıracağım. Bu arada hatunu bıraktığımız yeri şaşırınca 1 saat aradık. Polise bildirdik 1 saat de onlar aradılar ve buldular. 19:30 da hava kararmadan hallettik. Oradan 32 nolu otobüsle old city bölgemize gelip deniz ürünlü Paella ve hamburger yiyip yarınki barcelona yolculuğumuz için  hazırlığa başladık. Amanin tatil bitiyomu ne?

12.GÜN   
Sabah 09:00 da otelden ayrılıp belediye otobüsüyle  otobüs terminaline gittik.Alsa otobüs firması   Alvarza  firmasından daha ucuz.10:00 da otobüse binip hiç mola vermeyip 14:00 te Barcelona’ya vardık.Otobüs terminalinden La Rambla’ya yürüdük 15 dk.  2 kişilik odalar 60 € civarı. Gene 1 saat otel arayıp bu sefer dibi vurduk kötü bir yere 40 € verdik.Otele yerleştikten sonra çıkıp KFC de karnımızı doyurup Font Mogicadaki su gösterilerinin yapıldığı metro Espana durağının olduğu yere yürüyerek gittik.
Su gösterisi çok güzeldi. Zaten Art Museim binası muhteşem önündeki müzik eşliğindeki su gösterisi görülmeye değer.Binlerce insan gelmiş iğne atsan yere düşmez.Bugün Pazar , Pazartesi ve Salı yok diye duyduk.  Ama emin değilim.
Sonrasında Plaza Espanyadaki Teresa dışarıdaki asansöre 1 € vermeyip   AVM nin içindeki  asansörle terasa çıktık.Görüntü fena değil.Ordan inip metrodan onlu kart alıp 9.95 € otelin bulunduğu La rambladaki Licev durağında indik.Tekli bilet 2.15 € . Bu arada etraf Türk kaynıyor.Otele geldik ama burayı hiç beğenmedik.Yarın çıkcaz.Yarın yoğun bir gün olcak.
13.GÜN  08-06-15
Yan odadakilerin sabaha kadar konuşmalarından hiç uyuyamadık.Fırından sıcacık kek ve ekmek alıp kahvaltıdan sonra hemen çıkıp dün gördüğüm hostela gittik. 45 € 3 yatak tv klima bayağı büyük bir oda.Geri dönüp otelden ayrılmak istediğimi söyledim adam 40 € verdiğim oda için 60 € keseceğini söyledi.Polise gideceğimi söyleyince o zaman hiç para vermeyeceğini  ve gidebileceğimi söyledi.Polis merkezine gittik danışmadaki polis dinleyip amirine sordu oda otelden alacağımız bir formu doldurup bize verdiği adrese götürmemizi sşöyledi.Yani şapa oturduk.Otele dönüp formu isteyip     60 € kesmesini söyledim adamda formu doldurursam hiç para vermeyeceğini söyledi.Kuyruk dik ancak tırsıyorda teftişten gececeği için .Bize arka sokakta bir apart gösterdi ve aynı ücrete veveceğini söyledi.Baktık daire full sorun çözüldü.
Bu badireyide atlattığımıza göre gönül rahatlığıyla Park Guell için metroyla Lesseps durağında inip 500 mt kadar yürüyüp yürüyen merdivenle yukarı çıktık.Park Guell’ e 12:30 da vardık.14:30 a bilet verdiler.Giriş 8 €  , 7-12 yaş 5.6 €. 2 saat etrafta gezinip içeri girdik.4 saate değecek bir yer 
 
tekrar yürüyerek aşağıya inip metroyla Sagra Familia’ya aynı metro durağında inerek vardık.İşte burası harika dışarıdan daha güzel burdada sıraya girip 1 saat sonrasına bilet verdiler.19:00 da kapanıyor.17:30 den sonra gelinirse girilemeyebilinir.İçeriside güzel dışarısı kadar olmasada.Giriş 15 € -- 0—10 yaş arası ücretsiz.Burdanda yürüyerek Casa Milla için La Pedrera kavşağına kadar yürüdük.Dandik bir yer Giriş 20 € , çocuk 10.5 € .Hiç gelmeyin Burdan da yürüyerek La Ramblaya vardık.Biraz dinlenip akşam limana gittik  güzeldi.Esintili bir havaydı 24:00 gibi otele döndük. 

Bu arada Mercat do la Boqueira pazarına uğrayıp meyve suyu  1 €  ve  2  boy yengeç ayağı   kızartması  3.5 €  
14. GÜN
12:00 gibi çıkıp pazarı gezip Barcelona kadetraline gittik 
süperdi Sagrada Familianın küçüğü ve tabiî ki giriş 7 € .Burdanda Gotik ve Born semtlerinin ara sokaklarında gezerek pazardan et, bıldırcın ve meyve alarak apartta döndük.(Biftek kg 8 €,Bıldırcın adet                       1.4 € )Kızımla plaja gittik.Plaj Kristof colomb heykelinden en az 20 dk yürüme mesafesinde su soğuktu plaj dar ve çakıllıydı.Yani Varanasiyle kıyaslanmaz.Biraz yüzüp otele döndük.Yemek hazırdı ve tabiî ki lezizdi.
Gece  Place de Reial’ de yani Colom sok. girince Küba meydanı denilen alandaki  Taranto’da  çok güzel bir Flamenko show seyrettik           10 € .Seanslar 20:30—21:30—22:30 ve uzun bir sıra var internetten alırsanız 8 €.Vakit olsa bir kez daha giderdim.Nihayet Flamenko seyretmeden İspanyadan ayrılmadım.Yarın vatana dönüş yani hazırlık zamanı.
15 .GÜN
Güzel rahat bir uykudan sonra La Ramblayı turladık.Terminal   1 ve 2 ‘ye Catalunya meydanındaki Autobuslar gidiyor.Her 10 dk da kalkıyor 30 dk sürüyor.5.9 € . Refre ise Catalunyadan bir durak sonraki durak Passeig de Gracia’dan kalkıyor.4 €.Ama 1 saatte bir kalkıyor.
  Biz Autobusa binip 20 dk da terminal 2’ e vardık.Checkin ve final .Pegasuz 1 saat rötarla kalktı 3 saat 10 dk’da İstanbul’a vardık.
Biraz  fazla detaya girdiğimin  farkındayım ancak yalnız , ekonomik ve az  İngilizceyle gezmenin hiçte zor olmadığını belirtmek isterim.
15 gün su gibi akıp geçti biraz yorucu ancak doyurucu.Bakalım bir sonraki rotamız  Afrika’mı yoksa Asya’mı ??????


                                                                                      



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder