27 Ekim 2016 Perşembe

PORTEKİZ --------PORTO:      31 MAYIS 2015
5.GÜN

     Sabah 07:00 de kalkıp metroyla Santa Apolonia istasyonuna gelip Porto için biletleri aldık.IC --  24 euro, çocuk 12.5 euro.Pazar olduğu için  09:30 da tren yok.11:30 daki trene binip Porto’ya yola çıktık.14:40 da Porto Campanta istasyonuna vardık.Yürüyerek Sae Bento  istasyonuna giderken yolda bir lokantaya girdik.
Karnımızı doyurup enerji depolayıp hızlı bir şekilde hostelemızı bulup yerleştik. Otelimiz santa catarina cad başındaki katedralin yanındaydı.Residencıal  Santo Andre   2 gece 60 euro

6.GÜN
   Sabah öncelikle Pacos do Concelho’ya  gittik.Ana meydanda Porto’ya kuşbakışı bakıyor.Burda hergün 1 saat oturmak bütün yorgunluğu alır.Ordan Bolhao yerel pazarına gittik.
Santa Catarina  cd. paralelinde bizim ulus pazarının yarısı kadar.Aynı caddedeki Majestic  cafeye gittik.Çok ihtişamlı bir pastane .Meşhur Rabanadas tatlısını sıcak sıcak yedik yanındada çukulatalı pastayı löpletince bütün yorgunluğumuz gitti.18 euro.Aslında herbiri 3 euro.Burdanda çıkıp İgreja e Torre kulesine gittik.
Güzeldi. Kuleye çıkış 3 euro Burdan karşıdaki katedrali inceleyip aşağıya Livraria Lello kitapcısına gittik.Süper bir mağaza .Artık fotoğraf çektiriyorlar, bıkmışlar turistle uğraşmaktan.
Bolca fotoğraf çekip çıktık. Porto çok küçük bir yer yürüyerek her yer dolaşılıyor .Bu arada turism informationdan Pacos do Concelho’nun karşısındaki  4 büfede haritayı işaretlettirip yarın sabah 04:00’ te havaalanına gitmek için taksi bileti aldık kişi başı 6 euro total 18 euro.



Burdan Sa Bento tren istasyonunu tekrar gezip aşağıya Porto nehrindeki demir köprüyü geçip teleferikle 5 euro aşağıya indik.Nehrin kenarında turlayıp  Quevedo port wine şarap mahzenine geldik.Teleferik biletine birde şarap tadım bileti veriyorlar.Mahzende şarap tadımının yanında birde bir bayan fado söylüyordu.Fado dinlemek buraya nasipmiş.

Beyaz şarap daha iyi gibiydi.Nehirde fıcılarla dolu yelkenli  tur tekneleri var.  Burdan santa catarina caddesine kadar 30 dk da yürüdük.Porto rüzgarlıydı.Burda Budapeşte ve Prag’taki gibi cok güzel yapılar var.Ruslar burada çok şey yapmış.Sabah 06:30 da Madrid’e uçağımız var.04:30 da taksi alıp havaalanına götürecek .30 dk sürüyor.



  Portekizide hayırlısıyla bitirdik.Bir özet geçmek gerekirse:
  Mini Preço market elimiz ayağımız oldu.İçindeki fırın sayesinde her şey lezzetli,sıcak ve ucuz.Porto’da taşıt kullanmaya gerek yok çok küçük ve heryer iç içe.3 kişilik odalar 35 euro civarı. Binaların duvarları fayanslarla kaplı.Bar tipi cafelerin çok olduğu insanların çok yardımsever  ve DİSİPLİNLİ olduğu fakir ancak mutlu bir ülke,bizim gibi bağırarak konuşmaları bizle tek benzerlikleri.2. Dünya savaşına girmemelerine rağmen çok gelişemeyen ama disiplinli bir ülke.      OBRİGADO  PORTEKİZ

                                                                             OLAA               İSPANYA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder