8 Aralık 2019 Pazar


                            GAZİANTEP                    
                                                                                               25.11.2019
  Şehir otogara 30 dk mesafede , dolmuş ve otobüsler gidiyor.Çarşı merkezi Kalenin dibinde .Antep kalesi burada görülmesi gereken olmazsa olmaz bir yer.M.Ö 3.YY da karakol olarak kurulan bu tepeye  M.S 5.YY da Bizanslı Justinyen tarafından 12 kuleli kale kurulmuş.İçinde iyi bir müzenin olduğu iyi korunmuş ve restore edilmiş bir kale .Şehri de kuşbaşı görüp kahvenizi içebileceğiniz bir teras kafesi de mevcut fiyatlarda oldukça düşük.Müzede izlemenizi önereceğim Antep’in kurtuluş videosu da var.


  Kaleye giriş 2 TL. İşte budur. Şehrin göbeğinde bu kadar bakımlı ve turist kaynayan bir yerde amaç kar etmek olmayıp topluma faydasını ön planda tutan zihniyeti takdir ediyorum. Hindistan’da da bu tür müze ve tarihi yerlerin girişleri o kadar ucuz ki yerli halk turistlerden daha çok ziyaret ediyorlar bu mekanları.



  Kaleden çıkıp bakırcılar çarşısına geldiğimizde çarşı gerçekten bakır işleme dükkanları ile dolu ustaların çekiç sesleri ninni gibi. Bu pazara 1 saatinizi ayırmalısınız.
  Gaziantep büyük parkları ve sosyal alanları ile iyi yönetilen bir şehir izlenimi bıraktı ben de. Zeugma müzesi ise görmeden gitmeyin. Zeugma Mozaik Müzesinde dünyanın en önemli mozaikleri arasında sayılabilecek eserler yer almaktadır.Giriş 24 TL.

  Eh bu kadar yorulduktan sonra meşhur Beyran çorbasını içmeye Bakırcılar çarşısının altında Metanet lokantasında  için, pirinç ve bolca kuzu etinden yapılan baharatlı bir lezzet.20 TL.Tatlı için ise katmeri tavsiye ederim.Gene Metanetin karşısındaki metanet tatlıcısında .Porsiyon oldukça büyük 35 TL. Aslında halk aç karna sabah kahvaltısında tüketiyormuş.Tramvay sistemi ise yaygın olarak kullanılıyor.Tramvayı gördükçe  metroya neden deli paralar yatırılır anlamış değilim.Artık baklavasından bahsetmek istemiyorum zaten herkesin bildiği bir tat.
   Burada Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesi mevcut en az 4-5 saat ayırmalısınız. Böylece 1 gün Antep’e yetmeyecek. Çarşıya 11 km uzaklıkta giriş 7 TL.
   Gaziantep’e en az 1 gün ayırmalısınız



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder